Deciji peskir pamucni 100*100
Deciji peskir pamucni 100*100

Deciji peskir pamucni 100*100

R1232

Sastav: 100% pamuk

Dimenzije: 100 x 100

Pakovanje:1 komad

Boja:roza

Zemlja porekla:Turska

 

Peškiri su predmeti koji svakodnevno dolaze u dodir sa našom kožom i zato treba biti pažljiv u njihovom odabiru i ne treba štedeti kada su kvalitet i udobnost u pitanju.

Neka od pitanja koja postavljamo pri odabiru odgovarajućeg peškira za sebe i svoje najdraže su: Kakva je njihova moć upijanja? Koliko brzo se suše? I najvažnije: Kako će prijati našoj koži?

Dozvolite nam da odgovorimo na ova pitanja i predstavimo vam sve prednosti turskog pamuka:

Tanak je i lagan

Vlakno izrađeno od turskog pamuka je dugo, fino i tanko, a dalja izrada peškira od ovakvih vlakana rezultira da krajnji proizvod bude lagan i ne preterano debeo tako da je lak i kompaktan za odlaganje u ormar ili kofer pri odlasku na put.

Mekan je i vremenom postaje sve mekši

Često se susrećemo sa pojavom da peškir dugotrajnom upotrebom postaje sve grublji, a to nije ono što našoj koži prija i ono što smo pri kupovini odabrali. Turski pamuk ima specifičnu karakteristiku da vremenom postaje sve mekši i tako dugi niz godina ostane onakav kakvim smo ga prvobitno odabrali.

Odlična doza apsorpcije

Kada je ova stavka u pitanju, turski pamuk nam pruža odličan balans. Njegova moć apsorpcije je dovoljno jaka da se on može nazvati odlično upijajućim, ali ne do te mere da apsorbuje i vlažnost iz vazduha, pa je poznat i po tome da se lako i brzo suši.

Izdržljiv i isplativ

Izrada peškira od ove vrste pamuka je takva da ih čini čvrstim i izdržljivim prilikom svakodnevne upotrebe i tako ovi peškiri ne padaju na testu vremena i dugovečni su, a to štedi naše vreme i novac.

Elegantan i luksuzan

Moderni su i izuzetno elegantni. Visok kvalitet izrade daje ovim peškirima dobru reputaciju što ih čini odličnom investicijom, a istovremeno i luksuznim, udobnim i funkcionalnim.

Saveti za održavanje peškira kako bi se maksimalno iskoristili njihovi kvaliteti i kako bi bili što dugotrajniji:

- Da bi peškir bolje upijao, preporučuje se njegovo natapanje u hladnoj vodi pre prvog pranja. Ovo pomaže da se pamučna vlakna otvore i tako peškir kasnije bolje upija. Na ovaj način odstraniće se i eventualni višak boje. 

Može se dodati i malo alkoholnog sirćeta koje će pomoći da se boja što bolje veže za vlakna i tako obezbediti njenu postojanost.

- Još jedan savet na temu poboljšanja upijanja je da se, barem pri prvom pranju, ne dodaje omekšivačVerujemo da je ovo nešto čemu ćete teško odoleti, ali omekšivač na peškiru ostavlja tragove silikona što rezultira time da moć upijanja peškira ne bude na maksimumu.
Alternativa za zadržavanje mekoće i trajnosti može biti jedan trik koji su naše bake upotrebljavale, a to je da se umesto omekšivača, pri poslednjem ispiranju, doda malo alkoholnog sirćeta koje će povećati mekoću peškira, a istovremeno će i otkloniti svaki višak deterdženta koji se eventualno zadržao na peškiru. 

Na ovaj način pri kontaktu sa peškirom milovaće vas samo čist, meki, organski pamuk, bez ikakvih parema, ostataka hemijskih supstanci i slično, i verujte nam, koža će vam na ovome biti veoma zahvalna.
Ovaj proces se može ponoviti s vremena na vreme u cilju osvežavanja peškira.

- Sledeći na listi je savet da se veš mašina ne pretrpava vešom jer se tako otežava ispiranje, a višak sapuna, kao što smo i ranije naveli, ne znači čistiji veš, već samo umnjuje kvalitet i osobine koje od peškira inače očekujemo. 

- Bele peškire uvek prati u vreloj vodi


- Peškire u boji prati u toploj vodi kako se boja vremenom ne bi isprala, 60 stepeni biće dovoljno da se unište sve bakterije i nečistoće, a da boja peškira ostane dugotrajnija.


Uživajte u bogatom asortimanu koji nudimo i napravite pravi izbor za sebe i svoju porodicu!

No reviews
Proizvod je dodat u listu želja
Product added to compare.